ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Každoročně před Vánoci zvou zpěváci orlickoústecké ZŠ Komenského rodiče i příznivce školy na pěvecký koncert školních sborů. Také letos se konal pod názvem Zimní a stejně jako jiné roky při něm bylo vyprodáno. Písnička a Zlatý klíček, učiteli a dětmi zvaný „Zlaťák“ jsou pěvecké sbory, které mají na ZŠ Komenského v Ústí nad Orlicí tradici už 20 let.

A právě tak dlouho trvají koncerty pro rodiče a veřejnost, na které v závěru roku škola zve. Letos se koncert konal 12. prosince a hlediště Roškotova divadla zcela zaplnil dospělými i dětmi. Nejmladší posluchačce byly dva měsíce. Program, který děti nacvičily, trval asi hodinu. Sbory, nejmladší Písnička, komorní sbor a Zlatý klíček, se představily jak ve výběru repertoáru, který za celý rok nacvičily, tak s písněmi, nastudovanými speciálně k tomuto koncertu.

Zlatý klíček se předvedl i v kánonech, spirituálech nebo folku a dokázal, že v kombinaci s mužskou sekcí se sbor nemusí bát konkurence ani v této oblasti. Závěrečnou píseň „Štědrej večer nastal“ pak už s dětmi zpíval celý sál. Na každoroční jarní koncert s muzikálem škola pozve v březnu nebo dubnu příštího roku.