ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na konci roku bilancujeme a zároveň vyslovujeme přání do Nového roku. Co by měl letopočet se čtrnáctkou na konci lidem přinést a jaká očekávání splnit, jsme se ptali v ulicích měst Česká Třebová a Ústí nad Orlicí. Štěstí a zdraví je dnes nejčastější formulace, kterou při gratulacích používáme.

V souvislosti s vlastní osobou a jako přání do nového roku ji obyvatelé obou měst vyslovovali nejčastěji. Další přání se týkala rodiny nebo vycházela z momentální životní situace oslovených tak, jak to každý cítil nebo do budoucna viděl. Jiní s rokem 2014 doufají ve změnu bydlení, pracovní příležitosti nebo, jako jeden z orlickoústeckých řidičů, ve zlepšení jízdních podmínek ve městě. Letopočet se čtrnáctkou na konci nutí také k zamyšlení.

Sdílnější navíc prozradili, co konkrétního je během následujícího roku čeká. V obou městech budeme letos na náměstích vstupovat do Nového roku společně a v záři ohňostrojů. Možná to je ta nejsprávnější chvíle, kdy by mohla dosud nevyslovená přání zaznít.