ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Cyklistům a jiným uživatelům cyklostezky, která byla uvedena do provozu v roce 2007 a jejíž výstavba stála přibližně 60 milionů korun, znepříjemňuje jízdu z Ústí nad Orlicí do Letohradu místy poškozený povrch komunikace v úseku asi 500 metrů. Hrboly a jiné závady mohou být nepříjemné zejména pro in-line bruslaře.

Někteří cyklisté narušení koberce stezky, která je dlouhá přibližně 15 kilometrů, nezaznamenali. I přesto město Ústí nad Orlicí, jehož obyvatel se situace dotýká, vzneslo jasný požadavek na opravu tak, aby byla cyklostezka připravena pro užívání od nové sezóny bez komplikací. Vlastník komunikace, kterým je svazek obcí Region Orlicko-Třebovsko, nemůže na závadu uplatnit reklamaci, protože záruční doba již skončila. Zástupce dodavatele stavby i stavebního dozoru se shodují na tom, že nerovnosti jsou způsobeny opotřebením, které je zaviněno přírodními silami.

Tuto domněnku potvrdila i nezávislá firma, zabývající se stejným typem staveb. Možnosti řešení problému byly projednány. Pro cyklostezku a její uživatele by výstup z jednání příslušných orgánů mohl být pozitivní. Bylo dohodnuto, že o náklady na opravu se podělí řídící tým cyklostezek a dodavatel stavby. Práce by měly být zahájeny na jaře roku 2014, odhadovaná výše nákladů na rekonstrukci by neměla přesáhnout 500 tisíc korun.