FRÝDEK – MÍSTEK– Družstvo starších žáků TJ Sokol Česká Třebová II se ve dnech 9. a 10. listopadu 2013 zúčastnilo 2.turnaje Českého poháru ( dále jen ČP ) tentokrát konaném ve vzdáleném Frýdku Místku. Cílem trenérů i hráčů Sokola II bylo udržet se ve velmi kvalitní první osmičce východní skupiny. A mise to byla veleúspěšná.

Družstvo  TJ Sokol Česká Třebová II nejenže se udrželo v nejlepší osmičce, ale v konečném účtování i celý turnaj suverénně vyhrálo a to před druhým družstvem Znojma o tři body ( vítěz 1. kvalifikačního turnaje ) a třetím ŠSK Beskydy ( klub z domácího Frýdku Místku ) o bodů šest. Z prvé osmičky sestoupila družstva Volejbal Brno a TJ Svitavy.

Jedná se o chlapce ročníků narození 1998 a mladších. Z velké části je družstvo složeno z hráčů,

kteří v minulé sezóně získali titul mistrů ČR ve volejbale v kategorii mladších žáků a je doplněno o

další hráče našeho oddílu spadajících ještě do této věkové kategorie. Je potřeba připomenout, že na prvním ( kvalifikačním ) turnaji  v Novém Jičíně skončilo toto družstvo na pěkném 5. místě první osmičky a to po jediné čtvrtfinálové prohře s pozdějším vítězem kvalifikace – družstvem Znojma.

Na 2. turnaji ve Frýdku Místku hrálo nejlepších osm týmů a to systémem každý s každým. Před družstvem TJ Sokol Česká Třebová II bylo tedy celkem sedm velmi těžkých soubojů s velmi kvalitními týmy ze sportovních center mládeže či vrcholových středisek mládeže. V sobotu bylo naplánováno celkem pět a v neděli poslední dvě utkání turnaje. Bodování v turnajích ČP je italským systémem bodování a poslední dva týmy odehraného turnaje sestupují z první osmičky nejlepších družstev do druhé osmičky a první dva týmy z druhé osmičky postupují do osmičky první.

Výsledky utkání – sobota 9.11.2013:

TJ Sokol Česká Třebová II : VSC Zlín  2:0 ( 25:23, 25:20 )

 TJ Sokol Česká Třebová II : TJ Svitavy  2:0 ( 25:11, 25:16 )

TJ Sokol Česká Třebová II : VK Pegas Znojmo  1:2 (25:22, 20:25, 15:17 )

 TJ Sokol Česká Třebová II : ŠSK Beskydy  2:0 ( 25:16, 25:23 )

TJ Sokol Česká Třebová II : VK Ostrava A  1:2 ( 13: 25, 25:14, 13:15 )

Tři výhry a dvě těsné prohry v tie-breaku katapultovaly po prvním hracím dni družstvo TJ Sokol Česká Třebová II na průběžné 1. místo.

Výsledky utkání –   neděle 10.11. 2013:

TJ Sokol Česká Třebová II : Volejbal Brno  2:0 ( 25:20, 25:22 )

TJ Sokol Česká Třebová II : TJ Nový Jičín  A 2:0 ( 25:22, 25:20)

Po přidání dalších dvou nedělních výher potvrdilo družstvo TJ Sokol Česká Třebová II svoji suverenitu na 2. turnaji Českého poháru starších žáků a odneslo si z něho diplom a věcné ceny za 1. místo.

Českotřebovský volejbal a T.J. Sokol Česká Třebová II reprezentovali:
Jan Bíl, Martin Blažek, Adam Král, Tomáš Olejár, František Stránský, Radim Šulc, Lukáš Vašina a Vojta Tecl

Trenéři: Pavel Šulc, Lubomír Vašina, Marko Olejár

Lubomír Vašina, Sokol Česká Třebová II