ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Chodit bezpečněji budou od příštího roku všichni pěší, kteří se rozhodnou absolvovat cestu z Oldřichovic do Ústí nad Orlicí. Umožní to pěší komunikace, která se začala v tomto týdnu budovat. Pod názvem Chodník na Oldřichovice II. lidi svede až do této místní části města.

Radnice investici připravovala delší dobu, a to jako pokračování již hotového úseku po odbočku do Cakle. Podmínila ji dotací, která měla většinu nákladů uhradit. Získat se ji podařilo až napotřetí. S finanční podporou projektu, která byla nakonec odsouhlasená díky ministerské výjimce, pomohl městu exposlanec Radim Jirout. Výše činila 800 tisíc korun. Stavba samotná zahájila v pondělí 14. října. V současné době je ve stádiu skrývky zeminy a pokládání chrániček pro kabely. Hotovo má být podle Petra Hájka do konce roku.

Vzhledem k šibeničnímu termínu nastoupily na stavbu dvě party dělníků. Pracují na obou koncích chodníku tak, aby se v polovině setkali. Práce vyžadují částečné omezení provozu. Začátek tohoto nového úseku navazuje na konec prvního s přechodem přes silnici a ve finále bude napojen na nově vybudovanou komunikaci na Tiché Orlici. Součástí stavby je také osvětlení, které město provede i podél již hotové první části chodníku.