ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V pořadí třetí Burza filantropie se uskutečnila v Ústí nad Orlicí. Letos před donátory předstoupilo se svými projekty 6 neziskových organizací. Dostaly mnohem víc, než žádali. Témata, jež neziskové organizace na burzu přivedla, byla různá. Většinou šlo o zajištění potřebné služby nebo aktivity, které by dosavadní činnost nějakým způsobem doplnily nebo podpořily její financování.

Takovými byly například projekty na podporu zaměstnanosti, rozvíjení dovedností hendikepovaných osob, na nákup vozidla pro sociální pracovníky nebo prevence sociálního vyloučení dětí ze znevýhodněných rodin. Stejně jako v televizní podobě této akce, měli žadatelé před sebou silné soupeře – zástupce kraje i města, soukromé firmy i členy regionálního sdružení Jsme tu doma. Kladli otázky, zvažovali oprávněnost požadavků a svůj zájem či nezájem vyjadřovali průběžným finančním příslibem.

Některé projekty byly nakonec skutečně přeplaceny a dostaly od donátorů mnohem více peněz, než požadovaly. Navíc partneři projektu „Jsme tu doma“ podpořili částkou 70 tisíc korun projekty, které se vůbec na burze neprezentovaly. V souhrnu rozdali 301 tisíc korun.