ČESKÁ TŘEBOVÁ – Biková sezona pomalu končí a ve skiareálu v České Třebové se rozhodli uspořádat další díl Downhill závodů. Na poslední sobotu v září vypsali v pořadí třetí díl těchto závodů. Jenže zatímco v červnu byla účast téměř padesát jezdců, nyní se přihlásila sotva polovina. Roman Malina za organizátory vysvětlil, že měli drobné problémy s přípravami tohoto dílu, takže program nebyl tak bohatý jako v těch předchozích.

Formát závodu přesto zůstal zachován, jely se celkem čtyři jízdy na dvou trasách. Každému závodníkovi se počítal rychlejší čas z každé trasy. Vyhrál ten, kdo měl nejrychlejší čas v součtu obou tras. Jestliže v červnu bylo zajímavé sledovat rozdíly v kategorii Full a HT, tentokrát závod okořenilo výrazně větší množství pádů. Jezdci je vysvětlovali mokrou a mírně podmáčenou zemí. Pěkné počasí přilákalo několik desítek diváků, kteří na závěr programu mohli sledovat i tradiční skok daleký.

Přestože se závodů zúčastnilo méně jezdců, organizátoři mohou být spokojeni. Závodu se zúčastnily další neznámé tváře, a právě tito závodníci si pochvalovali pěkné prostředí areálu Peklák. Pro příští ročníky a vůbec fungování areálu nemůže existovat lepší reklama. Závod nakonec vyhrál Jan Krušina v celkovém čase 03:16, nejlepší domácí jezdec Matěj Mrštný skončil na třetím místě se ztrátou tří vteřin.