ČESKOTŘEBOVSKO, ORLICKOÚSTECKO – V rámci pracovní cesty po Pardubickém kraji zavítal prezident Miloš Zeman do našeho regionu. Jako první hlava státu dvě noci pobýval v hotelu na českotřebovském náměstí, a tak na oficiální program druhého dne to měl kousek.

Nejprve se setkal s vedením města, zastupiteli a zástupci městských organizací, a poté s obyvateli města na náměstí. Další kroky prezidenta vedly do místní společnosti zabývající se železničním strojírenstvím. Tam prezident pokřtil novou lokomotivu. Po setkání s obyvateli obce Přívrat ochutnal kotlíkový guláš a také se zúčastnil jednání Mikroregionu Orlicko-Třebovsko.

Odpolední program začínal u druhého největšího výrobce autobusu v České republice v Libchavách. V Ústí nad Orlicí na náměstí jej před radnicí vítala tisícovka lidí a v obřadní síni zastupitelé města a zástupci městských organizací. Všude s lidmi diskutoval a zajímal se, co je v současné době trápí. V Ústí nad Orlicí prozradil, že jeho dědeček byl právě zde přednostou stanice. Po návštěvě města zavítal do Orlickoústecké nemocnice na sekání se zdravotníky a řediteli krajských nemocnic. V nemocnici nezapomněl ani na děti, které jsou zde hospitalizovány, a obdaroval je různými hračkami. Závěr dne patřil setkání představitelů kraje, měst a integrovaného záchranného sytému v letohradské tvrzi Orlice.

[serialposts]