ČESKÁ TŘEBOVÁ – V minulém školním roce dosáhli studenti českotřebovského gymnázia řady úspěchů v mnoha soutěžích a olympiádách. Dařilo se nám i na poli sportovním, proto jsme byli ve středu 18. září 2013 pozváni na slavnostní vyhodnocení XI. ročníku Krajské olympiády mládeže Pardubického kraje.

Bojovali jsme statečně a podávali skvělé výkony v různých sportovních odvětvích. Nejprve jsme byli úspěšní ve florbale, kde chlapci obsadili v kraji druhé místo a děvčata se umístila na příčce první. Chlapci, kteří byli lehce zklamáni z toho, že se jim nepovedlo získat titul ve florbale, si vše vynahradili v basketbalu, ve kterém se stali přeborníky kraje. Na konci školního roku pak probíhaly soutěže v atletice. Zde byly úspěšnější dívky. Dosáhly prvního místa a nominovaly se tím na mistrovství ČR.

V kategorii základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií se krajské olympiády zúčastnilo celkem 35 škol. Našimi výkony jsme dosáhli na třetí místo a bylo nám ctí převzít při slavnostním vyhlášení krásný pohár za všechny sportovce naší školy.

Všichni věříme, že i letos pohár obhájíme a užijeme si sportování jako minulý rok!

Vojtěch Typl, 5.A