PŘÍVRAT– Ve znamení úmorného vedra a s disciplínou, při které museli někteří překonávat sami sebe, proběhla v Přívratě letní obdoba Her bez katastru. U rybníka na Presích se přitom sešlo 27 družstev z nejširšího regionu. V názvu měly hry 43 a průběhem se nijak výrazně nelišily.

Opět se soutěžilo v bláznivých disciplínách, opět u toho bylo hodně veselo. Loňské vítězství obhajovala Dolní Dobrouč, nováčky byla družstva s názvem Perla a Řetůvka. Přívratští jsou známi svým smyslem pro humor. Dokazuje to nejen zkušený tým organizátorů kolem krále Miroslava, který za pořádáním většiny recesistických akcí v obci stojí, ale také nápady, kterými soutěže obohacují.

V tomto případě to byla průběžná disciplína s názvem Faktor strachu aneb Fakt se bojíš?, spočívající v lovení ukrytých kuliček mezi červy, kobylkami a jinými libůstkami, kterou museli všichni účastníci projít. V tropických teplotách a za vydatného „rosení“ ze strany pořadatelů se soutěžící vydrželi u rybníka bavit téměř celý den. Symbolické vítězství si nakonec odvezl tým z Březiny na Svitavsku, následovaný Dolní Dobroučí a domácím družstvem z Přívratu. Vyhrál ale každý, kdo úmorné vedro toho dne přežil.