HRADEC KRÁLOVÉ – Poslední a nejdůležitější akcí letošní sezony pro úspěšné družstvo mladších žáků bylo finále MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY, které se hrálo v Hradci Králové. Dvanáct družstev bylo rozděleno do čtyř základních skupin po třech, ze kterých se do dalších bojů probojovala dvě nejlepší družstva. Ve skupině jsme měli pro nás poměrně neznámé soupeře z České Lípy a Ervěnic – Chomutova (obě družstva jsou oddílem zařazeným do SpS). Oba zápasy ve skupině jsme měli pod herní kontrolou a bez větších problémů jsme vyhráli. S Českou Lípou 2:0 (25.11, 25:15) a Ervěnicemi 2:0 (25:10, 25:8).

Postupovali jsme ze základní skupiny z prvního místa do skupiny semifinálové, kde se rozhodovalo o možnosti hrát o medaile. I v této skupině jsme zvítězili ve všech hraných zápasech bez ztráty setu a postupně jsme porazili Fatru Zlín (opět SpS) 2:0 (25:14,25:12), ČZU Praha (Vrcholové středisko mládeže) 2:0 (25:10,25:9) a opět Českou Lípu 2:0 (25:16,25:20). Vítězstvím v této skupině jsme měli zajištěno, že budeme hrát o medaile a cíl, se kterým jsme na Mistrovství jeli, byl splněn. Ovšem je pravda, že družstvo nasadilo výkonnostní a herní laťku hodně vysoko a podle výkonů jsme samozřejmě chtěli postoupit až do úplného finále. V cestě za tímto snem nám stálo družstvo z Bojkovic (Sps), které mělo ve svém středu tři hráče, kteří výškově převyšovali naše borce o hlavu. Zápas jsme rozehráli výborně, ale přišla první herní krize na tomto mistrovství a možná i vidina obrovského úspěch v podobě finálového zápasu začala hráčům svazovat ruce i nohy. Nakonec po bojovném výkonu, kde si hráči sáhli až na dno svých morálních vlastností, jsme zvítězili i v tomto náročném utkání 2:0 (25: 21,25:8).

JSME VE FINÁLE A BUDEME BOJOVAT S VK OSTRAVA O TITUL MISTRA ČESKÉ REPUBLIKY.

Ostrava je naprostou špičkou v mládežnickém volejbale oddíl je vrcholovým střediskem mládeže a navíc Mistrem České republiky starších žáků, které se hrálo před čtrnácti dny a naši starší žáci se umístili na čtrnáctém místě.  S Ostravou jsme hráli v letošní sezoně šestkrát v Českém poháru a pokaždé se nám podařilo ostraváky porazit. Ač opět měl soupeř velkou výškovou převahu na naši straně byla vidět převaha po psychické stránce. Celý zápas se hrál v naší režii a díky kvalitnímu servisu, bezchybné hře v poli a na příjmu se dařilo proti vysokým blokům výjimečně útočit. Pomalu, ale jistě naše družstvo kráčelo k historicky prvnímu „TITULU MISTRA ČESKÉ REPUBLIKY“ v této kategorii. Konečný výsledek finálového zápasu zněl 2:0 (25:13,25:11) v náš prospěch.

JSME MISTRY ČESKÉ REPUBLIKY bez jediné porážky a ztráty setu.

Na slavnostním vyhlášení se vyhlašoval nejlepší hráč Mistrovství a stal se jím náš přihrávající smečař LUKÁŠ VAŠINA.

BLAHOPŘEJEM VŠEM HRÁČŮM, TRENÉRŮM A REALIZAČNÍMU TÝMU ZA PŘEKRÁSNÝ VÝSLEDEK. Za celoroční nasazení, docházku na tréninky a poctivou přípravu na nich.

Podařilo se sestavit velice kvalitní družstvo, které má chuť, vůli a odhodlání se zlepšovat. Je to velká perspektiva pro českotřebovský volejbal. Ke kmenovým hráčům přímo z našeho města (Vašina, Blažek, Jaško, Strnad, Batěk a Horáček) do našeho oddílu přestoupili díky dobré práci s mládeží i hráči z okolních měst, kde pro ně bohužel není možnost hraní v této kategorii (Olejár, Šulc, Telcl, Žaba) a na hostování v lednu přišli Simon a Hlaváček (Svitavy). Někteří zde působí už druhou sezonu a jsme rádi, že doplnili toto družstvo. I tato skutečnost ukazuje na popularitu našeho oddílu v regionu a to, že dojíždění za tím, co tě baví, není žádnou překážkou. Můžeme jenom přát tomuto družstvu úspěchy jak pro ně samotné, oddíl a město.

Českou Třebovou a Sokol II. reprezentují a na úspěch se podíleli:

Martin Blažek, Lukáš Vašina, Vojta Tecl, Tomáš Strnad, Denis Žaba, Radim Šulc, Daniel Jaško, Tomáš Olejár, Adam Olejár, Jiří Simon, Ondřej Batěk,Štěpán Hlaváček,  Šimon Horáček.

Konečné pořadí MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY:

  1. T.J. SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II
  2. VK Ostrava (VSM)
  3. Česká Lípa (SpS)
  4. TJ Bojkovice (SpS)
  5. ČZU Praha (VSM)
  6. Fatra Zlín (SpS)
  7. Brno (VSM)
  8. Praha
  9. Slavia Hradec Králové (SpS)
  10. Ervěnice-Chomutov (Sps)
  11. Vavex Příbram (SpS)
  12. TJ Svitavy (Sps)

Lubomír Vašina, Sokol Česká Třebová II