ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na třetí setkání pozvalo starosty regionu vedení orlickoústecké nemocnice. Důvodem byl první podpořený projekt a také změny, které této nemocnici v akutní péči určil krajský Scénář rozvoje nemocnic Pardubického kraje. Cílem bylo seznámit veřejnost se záměry zdravotnického zařízení v souvislosti s projektem Nadačního fondu S námi je tu lépe!.

Zhodnocena byla také úspěšnost Akce laparoskop 2012, kde se podařilo vybrat neuvěřitelných 1 789 535 Kč. Místní samosprávy na tento projekt přispěli částkou 573 500 Kč a ve stejnou částku doufá vedení nemocnice i při projektu pro internu, který nadační fond jako první podpořil. Prostřednictvím náměstka pro zdravotnictví Pardubického kraje Romana Línka se přítomní dozvěděli také více o chystané koncepci zdravotnictví Pardubického kraje. Orlickoústecká nemocnice, jako jedna ze dvou páteřních nemocnic kraje, zde má své nezastupitelné místo.

Zbigniew Czendlik a Petr Hájek, členové Čestného výboru nadačního fondu, společně ocenili snahu Orlickoústecké nemocnice zlepšit prostředí zastaralých pokojů interního oddělení a „stmelit“ obyvatele regionu pro tento cíl. Předběžný záměr finanční pomoci vyslovili starostové měst Letohrad a Lanškroun. Setkání ukončila společná diskuze nad cíli a záměry nemocnice.