ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Již po osmnácté se dala dohromady parta organizátorů kolem mezinárodního volejbalového turnaje juniorek a kadetek Velká cena Ústí nad Orlicí. Hlavním pořadatelem byl tradičně místní Dům dětí a mládeže Duha.

Zatímco loňský ročník se po oba dny konal na antukových kurtech Sokola Ústí nad Orlicí a Kerhartic, letos se rozhodlo vedení turnaje z důvodu špatného počasí přesunout akci do připravených tělocvičen ve městě. Zahájení proběhlo v hale Střední školy uměleckoprůmyslové, kam dorazil také starosta Petr Hájek a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Do závěrečných kol se probojovalo dohromady deset týmů z šestnácti a turnajový pavouk nakonec svedl do semifinále reprezentační tým Lvíčata 98 a Senickou volejbalovou mládež, druhou dvojici tvořil PVK Olymp Praha – reprezentace a TJ Žižkov Praha. O třetím místě nakonec rozhodl souboj dvou reprezentačních výběrů a šťastnější byla mladší Lvíčata 98. Finále se zdálo jasnou záležitostí pro Žižkovanky, ovšem Slovenky zabraly ve druhém setu a dotáhly ho k tie-breaku. V něm větší nervy a vytrvalost prokázaly hráčky Žižkova a broušený putovní pohár pro další rok patří právě jim.