ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Do svého finále se blíží ústecké bowlingové ligy, které se celoročně hrají v Radavě. Ve středu měla svůj předposlední hrací den Proplast II. liga. Jejím prozatím nejlepším týmem je družstvo Maxíků, které předposlední kolo hrálo ve složení Jaroslav Klapal, Jaroslav Morávek a Drahomíra Morávková.

Po dvou středečních prohrách a dvou výhrách si drží velký náskok na čele této soutěže a mají šanci na postup do první ligy, na kterou však zatím nepomýšlejí. Drahomíra Morávková je také nejlepší hráčkou v této soutěži a díky skvělým výsledkům v letošní sezóně i mimo osmidráhu v Radavě je na dobré cestě účastnit se Mistrovství České republiky. Na čele pořadí nejlepších hráčů této ligy je pohodlně usazen Pavel Černohous z týmu Vak Jablonné, který vytvořili společně se svým otcem Oldřichem a bratrem Petrem.

Po předposledním kole jsou Vodníci, jak si také říkají, na šestém místě tabulky. A když nevyhráli na dráze, uspěli alespoň v losování šťastných prohraných, kde si mohli zvolit cenu. Poslední kolo rozhodne o konečné podobě tabulky a poté bude následovat ještě závěrečný turnaj na konci května, kde proběhne nejenom slavnostní předání trofejí, ale také turnaj mezi nejlepšími hráči jednotlivých soutěží.