ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Rozkvetlé sněženky, narcisky i tulipány, to vše v záplavě veselých barev jarních odstínů. Jako by už všichni měli dost zimy a snažili se přivolat jaro. Takovým dojmem letos působila tradiční orlickoústecká Velikonoční výstava.

Převážně dětskými výrobky dělala návštěvníkům radost od úterý 26. do pátku 29. března. Pod hlavičkou oblastního spolku ČČK přinesla do města jaro už po sedmnácté. Celkem se letos k vystavování přihlásil rekordní počet zájemců. Na výrobky členek Červeného kříže málem ani nedošlo. K vidění bylo snad vše, co s Velikonoci souvisí, od vajíček a zajíčků v nejrůznějších podobách, až po velikonoční kytice a vazby.

Letos se také více peklo. Perníkem a medem to vonělo už od vchodových dveří. Se zdobením pomohly šikovné ruce profesionálních cukrářek. Kromě hotových výrobků mohli návštěvníci také obdivovat, jak velikonoční symboly vznikají. Tentokrát se malovaly kraslice. Samotná výstava je každý rok přehlídkou nejrůznějších výtvarných stylů a technik velikonočního zdobení. Letos byly jednoznačným favoritem obraz a kraslice, lepené ze sáčků od čaje.