ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Říkají si Rinceori a jsou nejstarším českým tanečním souborem, zabývajícím se irskými tanci. Věnují se jim už od roku 1997. Mezi největší úspěchy patří celovečerní taneční show Dancing Dream. Rinceori s ní v roce 2011 vyhráli 1. místo v týmovém tanci a kvalifikaci na světový šampionát v Dublinu.

Jako irskou legendu o polobohu lásky a úrody a neznámé dívce z jeho snu, ji tanečníci na konci února ztvárnili také před orlickoústeckým publikem. V rámci koncertního abonmá je pozvalo orlickoústecké Klubcentrum. Jak fyzicky náročné jsou irské tance, potvrzují i samotní tanečníci. V prakticky nezměněném postoji, ale s důrazem na práci nohou, je mohli diváci sledovat během celého večera. Nic není zadarmo, a tak chtějí-li uspět, musejí tanečníci dál absolvovat náročné tréninky a zahřívací kola před každým vystoupením.

Co se týká samotného tance a jeho techniky, shodli se tanečníci na tom, že po stránce výkonnostní je irský tanec srovnatelný se sportem na profesionální úrovni. Takže kdyby přitom nestudovali a nechodili do práce, mohli by se prý touto obdobou sportu klidně živit.