ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na dlouhodobé komplikace v dopravě se budou muset připravit řidiči, cestující přes Českou Třebovou. Důvodem je generální oprava mostu na průtahu městem, která dopravu zabrzdí až do konce roku. Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic.

To má po doporučení statika opravu v plánu už dva roky, ale peníze se našly až letos. Práce budou zahájeny s měsícem dubnem a trvat budou půl roku. Opravovaný úsek bude nejdříve částečně uzavřen a doprava povede po volné části mostu. Zhruba od konce dubna by měla být vytvořena objížďka po provizorním mostě, v jednom směru a podle semaforů. Provizorní přemostění bude umístěno mezi stávajícím mostem a lávkou pro cyklisty.

Končit by mělo v místě dnešních sběrných kontejnerů. Zkomplikuje to život nejen majitelům garáží v této ulici, ale také podnikatelům, kteří zde mají provozovny. Kromě řidičů budou muset se zdržením počítat i cestující autobusy. Ty budou na semaforech v České Třebové nabírat zpoždění. O dva kilometry dál, v Dlouhé Třebové, je pak bude čekat další zdržení, tentokrát v souvislosti s budováním kanalizace. Co se týká vlastních rekonstrukčních prací, budou spočívat ve snesení stávající nosné konstrukce a vybudování jiné, na nově vybetonovaných prazích. V částečné uzavírce by pak mohl nový most začít fungovat od září letošního roku.