STIFT KLOSTERNEUBURG (RAKOUSKO) – Před devíti lety si lidé kolem kláštera Klosterneuburg řekli, že o svou zálibu v pěstování orchidejí se podělí i s veřejností a tak vznikla největší výstava věnovaná orchidejím v Rakousku. Za krásami těchto nádherných květin jezdí lidé nejen z domova, ale také hojně z Maďarska, Německa, Slovenska a také z České republiky. V roce 2012 výstavu navštívilo více jak 30 tisíc lidí.

Letošní podtitul 9. mezinárodní orchidej show, která je otevřena do 17. března, zní „Historie orchidejí, císařské a královské expedice na celém světě.“ Návštěvník se zde setká se všemi různými druhy těchto květin. Mimo orchidejí jsou k vidění i jiné druhy květin, např. azalky nebo masožravé rostliny. Součástí výstavního pavilónu, který se rozkládá na 1800 metrech čtverečních je prodej těchto květin spolu s nejrůznějšími doplňky, které jejich pěstování v domácím prostředí usnadňují.

9. mezinárodní orchidej show je otevřena denně od 8:00 do 18:00 hodin, v pátek 15. března otevřeno až do 23:00 hodin. Základní vstupné stojí 10,- EUR, v rámci kterého máte čtyři hodiny parkování v garážích kláštera zdarma (nutno při koupi vstupenky předložit lístek od parkování). Více o výstavě na tomto webu.

Klášter Klosterneuburg se nachází 20 kilometrů západně od Vídně na levém břehu Dunaje. Více na webu kláštera.

Stift Klosterneuburg, Stiftsplatz 1, A-3400 Klosterneuburg