ČESKÁ TŘEBOVÁ –  Sešli se po třináctiměsíční odmlce. V rolích hostitele starosta Jaroslav Zedník se svými dvěma místostarosty, na orlickoústecké straně místostarostové Zdeněk Ešpandr, Jiří Holubář a Vladislav Fajt, vedení starostou Petrem Hájkem.

Na radnici se dostavil i přes zdravotní handicap z nedávné zimní dovolené. Jednání se neslo v neformálním duchu a bylo spíše otevřenou diskusí s konkrétními zkušenostmi obou měst. Otevírala se ale také aktuální témata, jako dotační politika Evropské unie na léta 2014 – 20 nebo rozpočtové určení daní.  Stejně jako při předchozích setkáních absolvovalo kompletní vedení obou radnic také obhlídku města.

Pro pracovní oběd posloužilo prostředí pivovaru v centru města, pro prohlídku nový železniční terminál společnosti Metrans v nově vznikající průmyslové zóně Borek. Otevřely živou diskusi k rozvoji zaměstnanosti v regionu. Další termín pro vzájemnou výměnu zkušeností si zástupci sousedících měst nestanovili. Zůstal  otevřený – s jistotou změny místa konání na orlickoústeckou radnici  se znovu sejdou tak, jak to bude vyžadovat aktuální situace.