ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V herně klubu Exit byla o víkendu zahájena úvodním soutěžním dnem série celorepublikových turnajů pod názvem Dominion tour 2013. U šesti hracích stolů se sešlo celkem 16 účastníků z celé republiky a především východních Čech.

Ti se mezi sebou utkali ve strategické hře kombinující prvky karetních a stolních her. Všechny karty jsou opatřeny popisem efektu, který daná karta vnese do hry. Napětí během souboje vytváří interakce mezi jednotlivými hráči. O vítězi však rozhoduje nejvyšší počet výherních bodů v rukou toho, kdo ve správný čas promění akční a kapitálové karty právě ve výherní body. Hráči poměřili síly v pěti kolech a dvou kategoriích. Junioři byli hodnoceni odděleně od dospělých, mezi něž byli zařazeni hráči starší 13 let.

V případě umístění na bodovaných pozicích se soutěžící mohli kvalifikovat na mistrovství České republiky v Dominionu. Domácí šampionát se bude konat v říjnu letošního roku v Praze. Postupové body mohou hráči získávat zejména na 10 hlavních turnajích, z nichž ten nejbližší se bude konat 23. února v Týništi nad Orlicí. Vítězství a postup na vrcholný podnik sezóny si z Ústí nad Orlicí v kategorii dospělých odvezl Pavel Ranocha. Za ním se umístili Petr Fiala a Daniel Dostrašil. V juniorské kategorii dominovala Klára Dostrašilová, která se společně s druhým Michalem Hladíkem rovněž kvalifikovala na mistrovství České republiky. Třetí příčku obsadila Kateřina Dostrašilová.