ČESKÁ TŘEBOVÁ – Poznávejte s námi aneb Itálie 100x jinak je název nové výstavy, která byla v pátek zahájena v České Třebové. Jako druhá veřejná akce nově vzniklého občanského sdružení Lingvia Group ukazuje krásu a život této jihoevropské země. Za vším stojí zájemci o studium italštiny, které zájem o výuku tohoto jazyka stmelil natolik, že pro další činnost založili občanské sdružení.

Společné ježdění na výlety a návštěvy Itálie tak dostaly svůj řád a cíl. Výstava samotná představuje podle podtitulu Itálii stokrát jinak, tedy od přírodních scenérií přes historii, kulturu až po jižanský životní styl. Právě v těchto oblastech chce nově vzniklé sdružení Itálii dále poznávat a veřejnosti ji prezentovat.

Páteční vernisáž výstavy proběhla za účasti členů sdružení i jejich rodinných příslušníků. Nechyběly při tom italské písně ani občerstvení v duchu národní kuchyně, včetně pizzy. Koho fotografie nebo atmosféra výstavy zaujaly, má šanci se aktivně zapojit. Občanské sdružení Lingvia Group je podle organizátorů pro nové zájemce stále otevřené. Výstava o Itálii je v českotřebovském Kulturním centru přístupná do 21. ledna.