NĚMČICE – Třetí adventní sobotu byl v nevlídném počasí uspořádán čtvrtý ročník Vánočního běhu okolo Zlatého pásku. Silniční běh obcí Němčice navštívilo méně závodníků hlavně kvůli dešti a rozbředlému sněhu. Naštěstí pro pořadatele déšť na rozdíl od zbytku republiky nenamrzal, takže v závodě nedocházelo ke zraněním.

Vyhrál stejně jako loni Tomáš Cink. Prvenství z loňska obhájila také Táňa Metelková. Malou účastí trpěly především kategorie dětí, kde byly dva závody pro neúčast závodníků zrušeny. Pětikilometrový hlavní závod se běžel opět na dva shodné okruhy. Pro běžce bylo určitou úlevou to, že při běhu z kopce využívali rozsolenou a čistou silnici a silná vrstva rozbředlého sněhu pokrývala až cestu do kopce. I tento fakt přispěl k velice solidnímu času celého závodu, když vítězný Tomáš Cink z ISCAREXU Česká Třebová doběhl v čase jen o půl minuty horším než loni, a to tehdy nebyl sníh.

Hlavního závodu se zúčastnilo přes sedmdesát závodníků a závodnic. Nejstaršímu závodníkovi bylo 73 let, nejmladší účastnici ještě nebyly dva roky. Pro juniorské a dětské kategorie je v Němčicích vždy připravena kratší trať. Pro závodníky byl tento závod poslední možností, jak získat body do běžeckého ISCAREX CUPU 2012, protože těsně po závodě byly vyhlášeny výsledky celého seriálu.