HORNÍ ČERMNÁ, DOLNÍ ČERMNÁ – Letos se jako první dočkaly děti v domově v Horní Čermné. Dárky, o které si předtím napsaly, jim přivezlo auto Červeného kříže. Bylo jich tolik, že stromeček za nimi téměř nebylo ani vidět. Rozdávat se začaly po krátkém přivítání a recitaci básniček. Na každé dítě čekaly dva dárky, jeden, o který si napsaly, druhý byl překvapením.

Že budou v převaze auta na ovládání, bylo patrno na první pohled. V nejrůznějších variantách se jich pod stromečkem sešlo pět a k tomu ještě jedno blikací. Také do tři kilometry vzdáleného dětského domova v Dolní Čermné přišla za dětmi vánoční nadílka. I když děti, které zde žijí od svých tří let, byly čerstvě po vánoční besídce, do rozbalování dovezených dárků se pustili ihned po předání.

Se svými dárky se pak nezapomněly mezi sebou pochlubit. Celkem se letos podařilo Červenému kříži od dárců zajistit splnění všech 184 dětských snů. K autorům přáníček ze stromu přání byly expedovány tak, aby se ve všech domovech a sociálních zařízeních dostaly pod stromeček ještě do Vánoc.