ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V sobotu 15. prosince se v Roškotově divadle konala tradiční vánoční besídka Domu dětí a mládeže Duha v Ústí nad Orlicí. Před zaplněným hledištěm se na pódiu vystřídalo na sto dětí. Na úvod programu vystoupila sama ředitelka Domu dětí, která přivítala přítomné. Zároveň popřála příjemnou zábavu a klidný vánoční prožitek.

Průvodcem odpoledne se stal vedoucí dramatického kroužku Jiří Zajíček. Během programu se vystřídalo devět vystoupení, které musely děti nastudovat během krátké doby. Celý program zahájili žáci ze skupinové výuky na flétnu pod vedením Jitky Eliášové. Poté se představilo nejstarší bojové umění. Karate oddíl pod vedením Michala Jirouta předvedlo malou ukázku jednotlivých chvatů. Folklórní soubor Srdíčko je určen pro žáky od pěti let.

Lidové tance v krojích zatančily děti pod vedením Jany Nagyové. Malou ochutnávku připravila skupina Unit pro milovníky street dancu. Diváci mohli sledovat i výkony mladých dívek ve stylu dance aerobik pod vedením Báry Motlové. Nikdo však netušil, že se tanec odehrává i v zákulisí. Moderátor na chvíli odložil svůj mikrofon a vykouzlil pár tanečních kreací pro uvolnění připravujících se dětí. V Domu dětí působí téměř šedesát kroužků pro více jak osm set dětí, mládeže a dospělých. Největší zájem je však o ty sportovní, taneční a umělecké, které se na besídce představily.