foto: Policie ČR

LANŠKORUNSKO – Orlickoústeckým specialistům zaměřených na drogovou trestnou činnost se v úterý 11. prosince 2012 podařilo odhalit varnu pervitinu a zároveň na místě zadržet čtyřiadvacetiletou ženu z Lanškrouna.

Zadržená se zřejmě dopouštěla drogové kriminality po dobu téměř dvou let. Ještě téhož dne byla na základě příkazu Okresního soudu v Ústí nad Orlicí provedena domovní prohlídka, při které byly zajištěny medikamenty a laboratorní zařízení, včetně chemických látek určených k nedovolené výrobě pervitinu.

Vrchní inspektor včera 12. prosince 2012 zahájili proti mladé ženě trestní stíhání pro podezření ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a zároveň cestou státního zástupce podal návrh na vzetí obviněné do vazby. Dnes 13. prosince 2012 v dopoledních hodinách soudce návrh akceptoval a žena byla eskortována do vazební věznice.

Za zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí obviněné trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí