ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Volejbalový oddíl TJ Jiskra Ústí nad Orlicí přivítal na domácí půdě soupeře z Hrotovic. I přes zlepšený výkon oproti prvním kolům se domácím nepodařilo ani v jednom ze dvou utkání zvítězit. Domácí byli hladoví po prvních bodech do tabulky, po dvou prohrách z venkovního zápasu.

Avšak ani tentokrát nevstoupili do zápasu dobře, když první set prohráli těsně 24:26. Zlepšená hra a rady trenéra Janeby se však přece jen uplatnily ve druhém setu, který vyhráli 25:23. Třetí set byl opět velmi vyrovnaný, ale v dlouhé přetahované se radovali hosté z Hrotovic, vyhráli jej 28:26. Ve čtvrtém setu už hosté prokázali dlouhodobé zkušenosti a vyhráli ho lehce 25:17. Druhé utkání začalo konečně podle představ ústeckých volejbalistů. Těsnou koncovku dotáhli k vítězství 25:23. Ovšem stejně jako v prvním zápase následovalo vyrovnání na 1:1, set vyhráli hráči Hrotovic v poměru 25:22. Třetí set byl opět velmi napínavý a vyrovnaný. Zkušenosti opět začaly převažovat zápas na stranu hostů, protože domácí vždy museli v koncovce dotahovat. To se povedlo třikrát, ale po čtvrté už hosté náskok udrželi a získali set v poměru 28:26. Čtvrtý set se opět podobal čtvrtému setu prvního zápasu a hosté jej získali ve stejném poměru 25:17. Zlepšená hra domácích se projevila větším množstvím vyhraných setů, ale především se zvýšila koncentrace. Odolávat zkušeným hráčům Hrotovic však pro mladé hráče nebylo vždy jednoduché.

Ústečtí volejbalisté tak nadále čekají na první výhru v letošním ročníku druhé volejbalové ligy. Už kvůli výkonu proti Hrotovicím si zaslouží vyhrát, bude také záviset na momentálně třetím celku tabulky ze Žďáru nad Sázavou, kolik toho předposlednímu Ústí dovolí.