ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Akce, kterou zaštiťoval Autoklub České republiky, se v kalendáři všech příznivců motorismu objevila letos vůbec poprvé, neboť se jednalo o žhavou novinku z dílny pořadatelského týmu. Tradiční a velmi oblíbené závody do vrchu se sice v letošní sezóně nejely, avšak program náhradní akce rozhodně nabídl mnoho zajímavého.

Zvukové zážitky byly sice poněkud chudší, o to víc se ale návštěvníci mohli pokochat zrakem při přehlídce závodních vozů, které byly rozesety po Mírovém náměstí. Dalším bodem programu byla autogramiáda jezdců a mototrialová show v podání Pavla Balaše a Martina Matějíčka. Zájemci si také mohli vyzkoušet simulátor formule 1. Akci si ovšem neužívali pouze účastníci z řad široké veřejnosti, ale i samotní závodníci. Pozvání organizátorů přijaly i jedny z největších osobností historie Ústecké 21, mezi jinými Otakar Krámský či Oskar Beneš. Mnohonásobnou účastnicí legendárního závodu je ovšem i závodnice Edita Prášková, která prozradila, že místní trať patří mezi její oblíbená závodní místa. Zároveň by se v budoucnu opět ráda v Ústí nad Orlicí postavila na start.

Zdali bude tradice Ústecké 21 oživena, je v tuto chvíli ve hvězdách. Letošní premiérové setkání mistrů bylo zakončeno slavnostním předáváním cen. Do Malé scény byli pozváni všichni jezdci účastnící se letošních vrchařských závodů. V absolutním pořadí byl na prvním místě vyhlášen Dušan Nevěřil, na druhém Václav Janík a na třetím Otakar Krámský.