ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Práce na rekonstrukci kanalizace a čistírně odpadních vod v Ústí nad Orlicí se rozjely naplno. Zatímco dosud se pouze propojovalo, stěhovalo a čistilo, nyní se chystají základy pro novou podobu čističky. Ta začne vznikat od měsíce září.

Celkem se nyní na čističce pohybuje okolo 25 lidí nejrůznějších profesí a kromě hlavní budovy, kde se opravy soustředí modernizaci zázemí zaměstnanců, je jejich hlavní náplní příprava na betonování prvního objektu. Souběžně s modernizací stávajících objektů se postupně začínají budovat i objekty nové, jako například nové stáčecí místo odpadních vod. Ty čističce přinesou služby navíc. Že se naplno rozjely práce na rekonstrukci kanalizace, je nepřehlédnutelně vidět i v samotném městě. Vymezené úseky už obsadily bagry a těžká technika, kvůli výkopům a překopům muselo být dopravně omezeno už několik ulic.

Podobně je na tom i obec Dlouhá Třebová, kde je stavebně rušno již celé prázdniny. V současné době výkopy omezují provoz hlavně okolo kostela. Celá akce má rozpočet ¾ miliardy korun a je považovaná za největší investici v novodobých dějinách města. Hotová by měla být v květnu roku 2014.

[serialposts]