ČESKÁ TŘEBOVÁ – Poslední srpnový den byl pro fanoušky ledního hokeje v České Třebové svátkem. Na místním zimním stadionu totiž bylo možné zhlédnout utkání dvou špičkových týmů domácí hokejové scény. V rámci turnaje European Trophy poměřily síly týmy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice a HC Bílí Tygři Liberec.

Obě mužstva se zaplněným tribunám představila v tradičních barvách. Podle zápisu o utkání a především divácké odezvy domácí pardubičtí hráči vyjeli na ledovou plochu v červeno-modré kombinaci, hosté z Liberce nastoupili v bílo-modrém. Tradiční výstroj zvolila i čtveřice rozhodčích. Jako hlavní byli zápas připraveni řídit Petr Blecha a Martin Homola, kterým na čáře vypomáhala dvojice Pavel Dřínovský a Jan Čížek. Kluziště v České Třebové ale neměla možnost vyzkoušet největší hvězda hostů Petr Nedvěd, kterého ze hry vyřadilo zranění. Pardubickému týmu chybělo zraněné trio útočníků Bartek, Zohorna a Radil.

S úderem 18. hodiny utkání začalo a hned od počátku bylo před oběma brankami živo. První ošemetnější situaci museli ve svém obranném pásmu řešit pardubičtí zadáci. Střela libereckého Duška ovšem gólový efekt neměla. V síti neskončily ani pokusy červenomodrých Brendla a z následného úniku Semoráda. První třetinu, která skončila bez branek, uzavřela šarvátka. V úvodu druhé třetiny byli nebezpečnější liberečtí hokejisté. Domácí nejprve sbírali dvouminutové tresty za prohřešky proti pravidlům, ale v dalším průběhu prostřední fáze utkání nabývala na obrátkách i jejich aktivita před brankou soupeře. Mírnou převahu ovšem měli liberečtí. Na gólovou střelu si však vyprodaná hala musela počkat až do závěrečné třetiny, neboť jak pardubický Růžička, tak jeho liberecký kolega Blažíček kotouč za svá záda nepropustili. První gól utkání padl do domácí branky. V čase 45:25 dorazil Cebákovu ránu do sítě Petr Kica. Domácí se hnali za vyrovnáním a v jejich obranné hře vznikala okénka. Jedno z nich využilo někdejší křídlo pardubických Jaroslav Kudrna po asistenci Martina Čakajíka. Na časomíře svítilo 58:42 a liberečtí vedli již o dvě branky. Zkázu pardubického týmu dokonali jedenadvacet vteřin před závěrečnou sirénou. Po Kudrnově a Čakajíkově asistenci se do puku opřel David Havíř a uzavřel skóre zápasu. Liberečtí hokejisté si tedy po výhře 3:0, když všechny branky padly až v závěrečné třetině, připsali 3 body do tabulky. Pardubičtí se bodovou ztrátu pokusí odčinit v dalších zápasech.